Oι επαγγελματίες αυτοκινητιστές, πέρα από τα υπόλοιπα αυξημένα λειτουργικά κόστη του ταξί τους και την μειωμένη, λόγω οικονομικής κρίσης, κίνηση του επαγγέλματός τους, έχουν να αντιμετωπίσουν συνήθως και αρκετά αλμυρή ασφάλεια ταξί. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα ασφάλιστρα ταξί μπορεί να είναι ως και τρεις φορές υψηλότερα από τα αντίστοιχα ασφάλιστρα ενός αυτοκινήτου ιδιωτικής χρήσης. 

Ίσως το σκεπτικό πίσω από την αύξηση των ασφαλίστρων να ήταν η αυξημένη κίνηση που παρουσιάζουν τα επαγγελματικά οχήματα σε σχέση με την αντίστοιχη ενός συμβατικού αυτοκινήτου ιδιωτικής χρήσης. Αρκεί να σκεφτούμε ότι ένας επαγγελματίας αυτοκινητιστής περνά ένα οχτάωρο πίσω από το τιμόνι του, ενώ ο μέσος ιδιώτης οδηγεί κατά μέσο όρο μία με μιάμιση ώρα την ημέρα. Αν συνυπολογίσουμε μάλιστα ότι αρκετά ταξί έχουν περισσότερους του ενός ιδιοκτήτες, τότε δεν είναι απίθανο ένα ταξί να κινείται και εικοσιτέσσερις ώρες του εικοσιτετράωρο. Περισσότερες ώρες στο δρόμο σημαίνει και μεγαλύτερος κίνδυνος ατυχήματος, άρα και ακριβότερη ασφάλεια ταξί. 

Επίσης, στο αυξημένο κόστος των ασφαλίστρων συμπεριλαμβάνεται και το αυξημένο κόστος της αστικής ευθύνης των αυτοκινητιστών έναντι των επιβατών τους. Ένα ταξί είναι σχεδόν μόνιμα γεμάτο επιβάτες, οι οποίοι κατά κανόνα λογίζονται ως «τρίτοι» και επομένως χρήζουν αποζημείωσης, σε περίπτωση τροχαίου ατυχήματος. Αυτό το αυξημένο κόστος του ασφαλιστικού κινδύνου μετακυλείται φυσικά στον καταναλωτή και καθιστά την ασφάλεια ταξί ακριβότερη. 

Ακόμα, οι γνώστες της ασφαλιστικής αγοράς αλλά και οι επαγγελματίες του κλάδου γνωρίζουν πολύ καλά ότι ο ανταγωνισμός στην ασφάλεια ταξί ήταν, μέχρι πρότινος, αρκετά περιορισμένος. Λόγω του υψηλού ασφαλιστικού κόστους που παρουσίαζαν τα επαγγελματικά οχήματα, πολλές ασφαλιστικές εταιρείες δεν ήταν διατεθιμένες να προσθέσουν στον στόλο τους ταξί, αφήνοντας ολόκληρη την ασφαλιστική «πίτα» σε 2-3 εταιρίες. Όπου όμως δεν υπάρχει ανταγωνισμός, ζημιώμενος εν τέλει βγαίνει ο καταναλωτής. 

Το τοπίο φαίνεται να έχει αλλάξει, καθώς πλέον δραστηριοποιούνται στον χώρο της ασφάλισης επαγγελματικών οχημάτων περισσότερες ασφαλιστικές εταιρίες, κάτι που έχει κάνει τα ασφάλιστρα να κατεβούν αισθητά. Πλέον δεν είναι ακατόρθωτο για τον αυτοκινητιστή να βρει ποιοτική, αξιόπιστη αλλά και φθηνή ασφάλεια ταξί. Επιπλέον, οι ασφαλιστικές εταιρίες, αντιλαμβανόμενες τις δυσκολίες του κλάδου των αυτοκινητιστών, προσφέρουν τη δυνατότητα για τρίμηνα συμβόλαια, ανακουφίζοντας έτσι τους οδηγούς και τους ιδιοκτήτες ταξί.

Εάν είστε λοιπόν επαγγελματίας οδηγός ή ιδιοκτήτης ταξί, και έρχεται η ώρα για την ανανέωση του ασφαλιστηρίου σας, προτού βιαστείτε να το ανανεώσετε, ρωτήστε μας! Στην InFinancial συνεργαζόμαστε με τις μεγαλύτερες και πιο αξιόπιστες ασφαλιστικές εταιρείες, διαθέτοντας τα πλέον συμφέροντα προγράμματα για την ολοκληρωμένη ασφαλιστική κάλυψη του ταξί σας, στις χαμηλότερες τιμές της αγοράς.